Barátságok szakadnak meg Clinton és Trump csatája miatt

2016.09.28. 21:48

A válaszadók 93 százaléka szerint nem került barátságukba a mostani elnökválasztás, 7 százalék viszont volt, akivel a demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump küzdelme miatt szakította meg a kapcsolatait, derült ki a Monmouth Egyetem felméréséből. Ez egyébként megfelel a korábbi választások alatt mért eredménynek, vagyis az elnökválasztási kampányok ennyire mindig megosztják az embereket.

Most viszont tízből hét ember úgy vélte, hogy az idei, megosztó elnökválasztás a legrosszabbat hozta ki az emberekből, míg négy százalék gondolta csak úgy, hogy a legjobbat. 65 százalék szerint a durva hangnemet semmi sem igazolja, viszont minden harmadik választó szerint az ország mostani állapotában ennek helye van. Míg azonban Trump támogatónak csaknem fele igazoltnak látja a keményebb retorikát, addig Clinton szavazói közül csak 17 százalék vélekedik hasonlóan.

Viszont nagyon sok szavazó szerint mindkét oldal, Trump és Clinton támogatói is hibásak a kampány hangneméért. 37 százalék szerint inkább Trump, 11 százalék szerint pedig Clinton hívei esnek át a ló túloldalára, írja a Politico.

Reagált a volt szépségkirálynő

A kampányban közben folytatódik az egykor venezuelaiként Miss Universe-győztes, azóta amerikai állampolgárságot kapott Alicia Machado körüli vita. A Vox szerint látszik, hogy Clintonék alaposan készültek erre a támadásra, Trump pedig maga erősített rá a témára, amikor a vita után újra erről beszélt.

Hillary Clinton még a hétfői elnökjelölti vita végén beszélt arról, hogy Trump egy olyan ember, aki a nőket disznóknak, kutyáknak titulálja, ezt pedig személyessé is tette Alicia Machado volt latinó szépségkirálynő példáján keresztül. Az 1996-os Miss Universe azt mondta korábban, hogy Trump Miss Piggynek és Miss Housekeepingnek nevezte.

Trump – a Miss Universe szépségverseny akkori társtulajdonosa – aztán a Fox and Friendsen reagált erre, és maga hozta fel újra a témát. Azt mondta, hogy akkoriban nagy problémákat okozott nekik Machado, aki Miss Universe-ként sok kilót felszedett, miközben szerinte a hozzáállásával is gondok voltak.

Erre Machado is reagált, a CNN-en azt mondta, hogy Trump nagyon durván bánt vele akkoriban, most viszont úgy érzi, hogy fel kell szólalnia, és nemcsak a nőkért, hanem a latinó közösségért is tehet ezzel.