Figyelni fogja Trumpot Obama a távozás után

2016.11.21. 06:47

Időt ad az új republikánus elnöknek Barack Obama, de a januárban távozó demokrata elnök az alapvető érdekek védelmében figyelni fogja Donald Trump működését – derült ki Obama beszédéből, amelyet Peruban az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) konferenciáján mondott el.

Az elnökök a Fehér Házból való távozásuk után általában visszahúzódnak, tartanak ugyan különböző fórumokon beszédeket, de napi ügyekben kevéssé nyilvánítanak véleményt. Ettől láthatóan eltérő évekre készül a Fehér Házból januárban kiköltöző Obama.

„Ha az alapvető értékekről lesz szó és úgy érzem, szükség lehet a védelmükre akkor megvizsgálom a lehetőséget” – mondta várható aktivitásáról Obama, magát olyan aktív civilként jellemezve, aki szívén viseli az ország sorsát. A BBC szerint azonban a távozó elnök elismerte, időt kell adni Trumpnak politikája kialakításához. 

Trump egyelőre még csapata összeválogatásán dolgozik, de három fontos posztra már megvannak a befutói, akik alapvetően meghatározhatják, hogy milyen is lesz valójában a szabadszájúságával kampányt nyerő meglepetés elnök a gyakorlatban.