Sanders és Biden is lemondta a koronavírus miatt keddi eredményváróját

2020.03.10. 21:31

Helyi idő szerint kedd délután lemondta az esti, Clevelandbe tervezett eredményváróját és kampányeseményét Bernie Sanders és Joe Biden, a demokrata elnökjelölti pozícióért zajló harc mindkét esélyese. Az ok mindkét esetben a koronavírus amerikai terjedése.

Sandersék szerint egészségügyi kockázattól tartva törölték az ohiói kampányeseményt, amin a keddi, más államokban zajló előválasztási eredményeket várva kampányolt volna a 78 éves Sanders a jövő heti ohiói előválasztásra. Ugyanott kampányolt volna a 77 éves Biden is stábjával.

Korábban Ohio kormányzója, Mike DeWine arra kérte mind Sanderst, mind az ellene még versenyben levő Joe Bident, hogy amennyiben tehetik, ne tartsák meg az államba tervezett kampányeseményeiket – Bidenék röviddel Sanders után tettek eleget a kérésnek.

Sandersék a közleményben elnézést kért azoktól, akik tervezték, hogy megjelennek az eseményen. Hozzátették, hogy a jövőben minden hasonló esemény megrendezéséről vagy lemondásáról egyéni mérlegelés után döntenek.

Bidenék annyival reagáltak, hogy óvatosságból, a hatóságok kérésének eleget téve döntöttek a kampányesemény lemondása mellett.

A koronavírus már a keddi esemény törlése előtt is főszereplővé vált az amerikai kampányban.