Taylor Swift elárulta, kire szavaz az amerikai elnökválasztáson

2024.09.11. 07:06
Nagyon sok sztár kinyilatkoztatta már a Trump–Biden-vita idején is, hogy melyik oldal mellé áll és kit támogat a szavazatával és a buzdításával. Sokan csak Kamala Harris színrelépése és Biden visszavonulása után tették meg ugyanezt, Taylor Swift viszont – aki elképesztő népszerűsége miatt akár tömegeket is befolyásolhat – csak a Harris–Trump-vita után nyilatkozott a szavazatát illetően.

Taylor Swift énekes-dalszerző az Instagramon posztolt Donald Trump volt elnök és Kamala Harris alelnök vitáját követően. Swift elárulta, hogy végignézte a vitát, és arra biztatta követőit, hogy kutassák fel „a számukra legfontosabb témákat”. Kitért arra is, hogy az AI (mesterséges intelligencia) által generált képeken hamisan támogatta Trumpot.

„Ez felszínre hozta a mesterséges intelligenciával kapcsolatos félelmeimet és a félretájékoztatás veszélyeit.  Arra a következtetésre jutottam, hogy választóként nagyon átláthatónak kell lennem a terveimmel kapcsolatban ezen a választáson. A félretájékoztatás ellen a legegyszerűbben az igazsággal lehet felvenni a harcot”  – írta. 

Swift a múltban többször is hangoztatta, hogy „a történelem jó oldalára áll”, és a 2020-ban megjelent Miss Americana című dokumentumfilmjében sajnálatát fejezte ki, amiért nem tette ezt korábban, a 2016-os választások idején.

Kamala Harrisre és Tim Walzra fogok szavazni a 2024-es elnökválasztáson. Azért szavazok Harrisre, mert ő azokért a jogokért és ügyekért harcol, amelyeknek szerintem szüksége van egy harcosra, aki kiáll értük. Úgy gondolom, hogy ő egy szilárd jellemű, tehetséges vezető, és hiszem, hogy sokkal többet érhetünk el ebben az országban, ha a nyugalom és nem a káosz vezet minket

– döntötte el a kérdést az énekesnő.

Gyermektelen cicás hölgy

Taylor Swift azt is méltatta, hogy Harris Tim Walzot választotta alelnökjelöltjének, mert ő „évtizedek óta kiáll az LMBTQ+-jogok, a mesterséges megtermékenyítés és a nők saját testükhöz való joga mellett”. A Trump és Joe Biden elnök közötti 2020-as választás előtt Swift tweetelt egy fotót magáról, amelyen „Biden 2020” feliratú sütik vannak, támogatta Bident, és megígérte, hogy támogatni fogja Harrist is.

Elvégeztem a kutatásaimat, és meghoztam a döntésemet. A kutatás a tiétek, és a döntés is a tiétek

– zárta Swift gondolatait.

Swift a posztot „Taylor Swift, gyermektelen cicás hölgy” aláírással látta el, ami egy üzenet J.D. Vance-nek, Trump alelnökjelöltjének, aki már megválasztásakor kiállt a demokratikus, liberális nők ellen.