Donald Trump: Négy hónapon belül kitörhet a harmadik világháború

2024.10.13. 09:17
A republikánus elnökjelölt Kaliforniában folytatta kampánykörútját, ahol a Coachella fesztivál helyszínén tartotta nagygyűlését. Beszélt a migrációról, a romló bűnelkövetési statisztikákról, és ezekkel a demokrata vezetést vádolta. Hangsúlyozta, hogy a demokraták miatt a bűnözési ráta az egekben van, valamint elhibázott külpolitikájuk miatt néhány hónapon belül kitörhet a harmadik világháború.

Donald Trump republikánus elnökjelölt annak az aggodalmának adott hangot egy politikai rendezvényen, hogy a demokraták külpolitikája miatt a következő négy hónapban kitörhet a harmadik világháború.

Az az aggodalmam, hogy a kormányon lévő emberek miatt a következő három-négy hónapban világháborúba kerülünk

 − mondta kampánygyűlésén Kaliforniában.

Donald Trump ismét azt ígérte, hogy ha megnyeri az elnökválasztást, képes lesz megoldani az ukrajnai konfliktust, valamint „megállítja a közel-keleti káoszt” − emelte ki a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. 

Donald Trump Kaliforniában folytatta kampánykörútját

A republikánus jelölt beszédében a demokratákat vádolta, hogy Kaliforniában „a legmagasabb az infláció, a legmagasabb az adó, a legmagasabb a benzinár, a legmagasabb a megélhetési költség, a legtöbb szabályozás, a legdrágábbak a közüzemi szolgáltatások, a legtöbb a hajléktalan, a legtöbb a bűnözés, a legtöbb a romlás és a legtöbb az illegális bevándorló” − olvasható a Los Angeles Times oldalán.

A volt elnök a délnyugati államot disztópikusnak nevezte, amit gazdasági nehézségek sújtanak. Azonban tett egy torzító megállapítást is, eszerint Kaliforniában mindennap áramszünet van.

Kiemelte a migráció problémáját, szerinte ugyanis a bűncselekmények növekvő száma összefüggésben van a migránsok számának emelkedésével. Donald Trump menekültállamnak nevezte az államot, amelyet „Kalifornia nem fog tovább tűrni”. Azt is megjegyezte, ha újra megválasztják, akkor halálbüntetés vár azokra a migránsokra, akik amerikai állampolgárt ölnek − írta meg az RSBN, mely kijelentésről minap az Index is részletesen beszámolt már. 

Kamala Harrist és Gavin Newsomot külön vádolta azzal, hogy a 47-es cikkely következtében elharapózhattak a bűncselekmények (ez a cikkely egyes súlyosabb eseteket szabálysértés kategóriába sorolt át). Ezenkívül a magas megélhetést, valamint a vízháztartásra vonatkozó döntéseket is számon kérte a demokratákon.

Az ukrajnai háború fejleményeit vasárnap is percről percre követjük ebben a cikkünkben.