Donald Trump már a választások napján bevetné a katonaságot

2024.10.14. 08:25
A republikánus elnök az általa baloldali radikális őrültnek nevezett személyeket nagyobb fenyegetésnek tartja, mint az Egyesült Államok külső ellenségeit. A Fox Newsnak adott interjújában elhangzottakra a demokraták arra figyelmeztettek, hogy Donald Trump diktátori hatalomra tör, ezért akinek fontos a szabadság és a biztonság, az részt vesz a szavazáson.

Donald Trump azt javasolta, hogy vessenek be katonaságot a választások napján az általa csak belső ellenségnek titulált személyek ellen, mert szerinte nem a külföldiek miatt kell aggódni, hanem a „radikális baloldali őrültektől”. Erről egy vasárnap reggeli, Fox Newsnak adott rádióinterjúban beszélt, melyet a CNN szemlézett.

Azt hiszem, nagyobb probléma a belső ellenség. Van néhány nagyon rossz és beteg emberünk, akik radikális baloldali őrültek. Úgy gondolom, hogy ezt nagyon könnyen kellene kezelni, ha szükséges, a Nemzeti Gárdának, vagy ha valóban szükséges, a hadseregnek, mert nem hagyhatják, hogy ez megtörténjen

− tette hozzá a republikánus jelölt.

A demokraták is reagáltak a volt elnök megjegyzésére

A demokrata kampánystáb úgy reagált Donald Trump szavaira, hogy „minden amerikait riasztaniuk kell, mert a volt elnök azt sugallja, hogy amerikai honfitársai rosszabbak, mint a külföldi ellenfelei, és azt állítja, hogy felhasználná a hadsereget ellenük”.

A demokrata kampány szóvivője hozzátette, hogy Trump „azzal a fogadalommal, hogy diktátor lesz az »első napon«, az Alkotmány »megszüntetését« követeli, és azt tervezi, hogy talpnyalókkal veszi körül magát, akik ellenőrizetlen, példátlan hatalmat adnak neki, ha visszatér hivatalába, ez minden amerikait riaszt, akit érdekel a szabadsága és biztonsága”.