Napi egymillió dollárt sorsol ki petíciójának aláírói között Elon Musk

2024.10.20. 15:50
Elon Musk az Egyesült Államok alkotmányának támogatásáért indított online petíciót, és azt ígérte, hogy az elnökválasztásokig naponta egymillió dollárt sorsol ki az aláírók között. Az első szerencsésnek szombaton a pennsylvaniai Harrisburgban tartott rendezvényén adta át a csekket, ahol Donald Trump mellett kampányolt.

A petíció az amerikai alkotmány első és második kiegészítését emeli ki, ami a szólásszabadságról és a fegyvertartáshoz való jogról szól. A szombati rendezvény résztvevőinek alá kellett írniuk Musk petícióját, aki az esemény végén az első kisorsolt szerencsés nyertesnek, egy John Dreher nevű férfinak átnyújtotta a csekket – írja a Reuters

A lap szerint az egymillió dolláros jutalom ígérete arról szól valójában, hogy az általa létrehozott Trump-párti America PAC szervezet szavazókat tudjon toborozni a republikánus elnökjelöltnek főleg a billegő államokban.

Ha Musk betartja ígéretét, a választásokig 17 millió dollárt fog kiosztani a petíció aláírói között. A lap emlékeztetett: a Forbes szerint a világ leggazdagabb embere régóta támogatja Donald Trump kampányát, nemrég kiderült, az elmúlt három hónap alatt összesen 75 millió dollárral segítette, és személyesen is kiállt mellette egy nagygyűlésen. A szombati rendezvényen pedig azt mondta, hogy ha Harris nyer, akkor a mostani lesz az utolsó elnökválasztás az Egyesült Államokban.

A Trump ellen elkövetett két merényletet is megemlítette, szerinte olyan módon rázza fel az embereket a republikánus elnökjelölt, ami ellenfeléből, Kamala Harrisből hiányzik, ezért nem próbálták őt megölni. „Egy báb ellen felesleges lenne merényletet elkövetni” – jelentette ki Elon Musk. Trump részéről a támogatásért cserébe nem maradna el a hála, ha őt választanák meg elnöknek, szavai szerint Muskot tenné meg kormányában a hatékonysági bizottság elnökének.