Terrorizmussal vádolják a férfit, aki a Demokrata Párt irodája előtt lövöldözött

2024.10.24. 15:35
Három alkalommal lövöldözött egy 60 éves férfi a Demokrata Párt phoenixi kampányirodája előtt. Az elkövető lakásában több 100 ezer lőszert és 120 gépfegyvert találtak. A hatóságok szerint tömegmészárlásra készülhetett.

Terrorizmus vádjával tartóztattak le egy férfit, aki három alkalommal lövöldözött Phoenix külvárosában, a Demokrata Párt egyik kampányirodája előtt, halálra rémítve az ott dolgozókat. A lövöldözésben senki nem sérült meg. A 60 éves férfi első két lövöldözése még szeptember közepén történt. A harmadik, októberbi eset után a Demokrata párt bezárta az irodáját. 

A rendőrök a férfi otthonában több mint 120 gépfegyvert, 250 ezer lőszert és egy gránátvetőt is találtak.

A hatóságok szerint a férfi tömeges mészárlásra készülhetett. A bíró házi őrizetet rendelt el, az óvadékot pedig 500 ezer dollárban (több mint 186 millió forint) határozta meg. 

Az ügy helyszínéül szolgáló Marciopa megye ügyésze az esetről úgy nyilatkozott, hogy: „A politikai tisztségviselőkkel szembeni fenyegetés, megfélemlítés vagy erőszak – függetlenül attól, hogy melyik párthoz tartoznak – teljesen elfogadhatatlan” – írja a The New York Times.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport