Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mussaraf ígéretet tett a terroristák likvidálására

MTI
2002.02.22. 19:27
Pervez Musarraf pakisztáni elnök pénteken ígéretet tett arra, hogy "likvidálni fogja a terroristákat" Daniel Pearl amerikai újságíró meggyilkolása után.

"Az ilyen cselekményekkel nő eltökéltségünk, hogy határozottabban lépjünk fel a terroristákkal és az őket támogató szervezetekkel szemben, és hogy likvidáljuk őket az egész országban - mondta tévébeszédében a tábornok-elnök. - Ha a terroristáknak vagy a gyilkosság fejbujtóinak az volt a céljuk, hogy eltávolítsanak bennünket eltökéltségünktől, nagyot tévedtek." Ugyancsak a terroristák elleni keményebb fellépést ígért iszlámábádi sajtókonferenciáján Moinuddin Haider pakisztáni belügyminiszter, hozzátéve, hogy az országnak szüksége van a nemzetek közösségének támogatására e téren.

"Az emberiség legalapvetőbb elvei megsértésének" nevezte Daniel Pearl meggyilkolását az Amnesty International. A nemzetközi emberjogi szervezet közleményében hangsúlyozta, hogy a gyilkosság felelőseit bíróság elé kell állítani, s emlékeztetett arra, hogy a túszszedést minden körülmények között elítéli a nemzetközi jog.