Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Fogadjon a Fehér Ház bukására!

2003.08.05. 15:59
Röviddel azután, hogy a Pentagon bejelentette, hogy mégsem indítja el a "terrortőzsdét", egy amerikai cég az amerikai politikai eseméyekre való fogadás lehetőségét kínálja fel. Októbertől indul a fogadás.
A heves tiltakozások miatt a Pentagon nemrégiben felhagyott azzal az ötletével, hogy különböző eseményekre lehessen fogadni honlapján. Az éles tiltakozásokat az váltotta ki, hogy a tervek szerint államfők meggyilkolására és különböző terrorcselekmények bekövetkeztének valószínűségére is lehetett volna tippelni.

Októbertől

Az American Action Market (AAM) olyan honlapot indít, amelyen washingtoni döntések kimenetelére lehet voksolni. Az igazi tőzsdéhez itt is lehetne kereskedni a hírek esélylatolgatásával. Minél magasabb valaminek az ára, az az emberek szerint annál nagyobb valószínűséggel következik be. Az AAM honlapján szeptembertől regisztráltathatják magukat a felhasználók, de a kereskedés csak október elsejétől indulna. Eredetileg a Pentagon is október elsején indította volna terrortőzsdéjét, jelentette a Wired.

Kérdések

Az eddigi tervek szerint többek között a következő kérdések szerepelnének a lapon: Melyik országot fenyegeti legközelebb a Fehér Ház? Melyik külföldi vezető kerül át a CIA fizetési listájáról a Fehér Ház 'legjobban keresett személyek' listájára? Melyik Fehér Házhoz közeli csoport keveredik majd botrányba?

Az AAM töb amerikai egyetem kutatójának a közös agyszüleménye. Ám a nagyrészt a MIT, a Yale, a New York-I, és a montreáli egyetemen dolgozó munkatársak a kereskedés elindításáig nem kívánják felfedni személyüket.