Ervin
14 °C
21 °C

Szaddám mégis halott?

2003.04.12. 13:56
Életét veszthette Szaddám Huszein - vélik amerikai hírszerzők a rezsim magas rangú vezetőinek lehallgatott beszélgetéseire hivatkozva. Hivatalosan azonban semmi sem biztos, tárgyi bizonyítékot még nem találtak Huszein haláláról.
Szaddám Huszein halálára utaló üzenetváltásokat hallgattak le az amerikai hírszerzők - jelentette a New York Times és a Washington Post is. A diktátor haláláról a bukott iraki rezsim magas rangú vezetői beszéltek - állítják a hírszerzők.

Mivel Huszein haláláról tárgyi bizonyíték még nem került elő, a titkosszolgálatok és a védelmi minisztérium vezetői hivatalosan nem hajlandóak megerősíteni a híreket. A hírszerzés egyik név nélkül nyilatkozó vezetője szerint elképzelhető, hogy a lehallgatott üzenetváltások konspiratívak, céljuk a titkosszolgálatok félrevezetése - írja a Post.

A Timesnak nyilatkozó másik forrás szerint "távol vannak még attól" hogy bármi érdemlegeset kijelentsenek. Véleménye szerint az üzenetváltás csak egy újabb, de nem döntő bizonyíték arra, hogy Szaddám életét veszthette.