Vidnyánszky Attila nem vezethet kurzust Strasbourgban

2013.03.19. 09:31
A Strasbourgi Nemzeti Színház visszamondta Vidnyánszky Attila és az általa képviselt Kaposvári Egyetem kurzusának meghívását, mire a rendező lemondta két beregszászi darabjának strasbourgi előadását.

A Népszava keddi számában írja, hogy a Nemzeti Színház új igazgatójává kinevezett rendező két előadása, a Három nővér és a Szarvassá változott fiú szerepelt volna a Strasbourgi Nemzeti Színház fesztiváljának programjában. A strasbourgi intézmény igazgatója azonban március 8-án közleményt adott ki, amelyben problematikusnak tartotta Vidnyánszky Attila igazgatói kinevezésének körülményeit.

A Strasbourgi Nemzeti Színház részéről felvetődött az előadások meghívásának a lemondása is, de végül ez nem történt meg. Vidnyánszky Attila viszont március 13-án értesítette a Strasbourgi Nemzeti Színházat, hogy a közleményre válaszul két előadásának részvételét lemondja a fesztiválon.

A Nemzeti Színház leendő igazgatója a lapnak elmondta: rendkívül méltatlannak érezte a Strasbourgi Nemzeti Színház által kiadott közlemény hangvételét, amelyben az intézmény lemondta az ő korábbi workshop vezetésre vonatkozó meghívását, és ezért döntött úgy a beregszászi társulattal egyetértésben, hogy nem utaznak a két előzőleg meghívott produkcióval sem a francia városba. A tervek szerint összesen tíz előadásról lett volna szó.  • Tippek
  • Hírek