A Gentleman lenyomja a Gangnam style-t?

2013.04.23. 21:39

Egyre több internetes rekordot dönt meg Psy, a dél-koreai rapper: új videóját egyetlen nap alatt 38 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on. Psy Gentleman című slágeréhez készült filmjével a harminc perces KONY 2012 című dokumentumfilmet ütötte ki a nyeregből, ezt egy nap alatt 31 millió alkalommal nézték meg. A dél-koreai sztár videója eddig összesen 200 millió kattintást kapott.

Psy a Gangnam style című korábbi dalával a YouTube legnézettebb videójának rekordját tartja. A klip volt az első felvétel, amely a videomegosztó oldalon átlépte az egymilliárd klikkelés határát, világhírűvé téve az előadót. Eddig több mint másfélmilliárd alkalommal nézték meg a zenéhez tartozó elhíresült táncot. A Gangnam style hátszelén a Gentleman gyorsabb sikereket ért el: míg az első sikerdalnak két hónapra volt szüksége százmillió klikkelés megszerzéséhez, addig az új zenének ehhez kevesebb mint négy nap is elegendő volt.

A Gentleman a klip premierjével együtt az iTunes kínálatában is megjelent, és két nap alatt kilenc országban (Franciaország, Kanada, Új-Zéland, Dánia, Svédország, Finnország, Hollandia, Japán, Belgium) ugrott az eladási toplista élére. A magyar toplistán az ötödik helyen indított.