A Színes Város kideríti, mit jelent magyarnak lenni

2013.07.31. 15:01

Egyre biztosabb, hogy 2013 lesz az év, amikor kiderül, mit jelent magyarnak lenni. Márciusban fiatal bölcsészek tartottak versperformanszot a témában az Index videó segítségével, most pedig a Színes Város Csoport írt ki pályázatot, amelyben arra kérik a a professzionális alkotóművészeket, hogy fessenek meg egy hetedik kerületi tűzfalat. Mindez az Art Moments fesztivál keretében történik.

Pályázni látványtervekkel lehet, és a zsűri eldönti, hogy melyik lesz a nyertes pályázat, amit aztán 4-10 nap alatt felfestenek a tűzfalra. Erre:

Csak olyanok pályázhatnak, akiknek van már legalább 3 (de maximum 5) darab megvalósult kültéri munkájuk, és a magyarság definíciójába nem fér bele sem a cigányozás, sem buzizás ("A pályázat nem tartalmazhat bármely népcsoportra, nemre, felekezetre nézve sértő jellegű utalásokat"). A terveket a biztonság kedvéért előszűrik, ennek célja, hogy a semmiképpen nem ideillő vagy megvalósíthatatlan terveket kizárják. Azt nem teljesen értjük, hogy ez miért jobb, mint ha az ilyen alkotásokat a zsűri hajítaná ki, lehet hogy csak azért csinálják, hogy a művészeknek ezzel már ne kelljen foglalkozniuk.

Magyar állampolgárok vagy magyarigazolvánnyal rendelkezők pályázhatnak, 16 év fölött, a nyertes berlini utat kap.