Fecskeinvázió a budapesti Akácfa utcában

2014.09.19. 14:00

A Színes Város Budapest fesztivál keretében már a kilencedik unalmas és szürke tűzfal lett színes: ezúttal az Akácfa utca 27.-et lepték el a pszichedelikus színekben tobzódó fecskék. A 80 négyzetméternyi felületet Mesterházy Károly, alias Carlos BreakOne graffitizte össze teljesen legálisan, az alábbi mottó jegyében:

Nyugalom, vagy tombolás

Az akácfa utcai munka 14 napig tartott, bár a folyamatosan ömlő eső nehezítette a munkát. Mesterházynak a nyugalom szimbóluma az egyik legismertebb magyarországi madár, a fecske, ezért festette fel ezt a három színes madarat a tűzfalra.

A tűzfal párját, vagyis a ház másik oldalát egyébként egy Cekas nevű lengyel művész festette meg, "Chill, vagy tombolás?" tematikában.

A hetek óta tartó Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál fesztivál keretében tucatnyi ronda tűzfal változott már át szabadtéri művészeti alkotássá. A szervezők azzal az ősrégi beidegződéssel kívánnak leszámolni, miszerint

graffitisek = huligánok.

A korábban elkészült Színes Város-graffitik többek között a Kazinczy utcában és a Dob utca 38-ban láthatóak, a színes galériáért klikkeljen ide!

De ki is ez a Carlos BreakOne?

Mesterházy Károly pályafutását 16 évesen graffitivel kezdte, az érettségi évében pedig a Budai Rajziskolába azzal a céllal iratkozott be, hogy fejlessze azt a graffiti stílust, amit űzött akkoriban. Itt hallotta először a tervező grafika kifejezést is. Harmadszorra vették fel a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervező grafika szakára, ahol 2 évvel ezelőtt diplomázott. Az egyetem alatt Erasmus ösztöndíjjal ment ki Portugáliába, és az ország annyira megtetszett neki, hogy utána két évig ott élt. Legfontosabb mentorának Pálfi György grafikust, egyetemi oktatót tartja, aki jelentős szerepet játszott művészeti fejlődésében. (forrás: szinesvaros.hu)