Hétszázmilliót kapott a Budapesti Tavaszi Fesztivál

2013.08.23. 15:17

A kormány a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ részére 200, a MÜPA részére 490, a Nemzeti Színház Zrt. részére 10 millió forintot nyújt, amellyel a 2014. évi Budapesti Tavaszi Fesztivál megszervezésének 2013. évben felmerülő költségeire biztosít támogatást - írta közleményében az EMMI.

A minisztérium szerint "a Budapesti Tavaszi Fesztivál az ország turisztikai és kulturális arculatát jelentős mértékben meghatározó, nemzetközi elismertségű összművészeti eseménysorozat. A 2014-ben megújuló nagyrendezvény a kulturális értékteremtés olyan mintaprojektjévé válhat, amelyben Budapest főváros egyetlen óriási kreatív alkotói színtérként jelenhet meg".

Mint írják, a BTF lebonyolítása rendkívül sokrétű, jelentős logisztikai feladat, amely három szakaszból áll. Az előkészületi szakasz már a megelőző év, 2013 őszétől kezdődően forrásigénnyel jár. Ezért az idén felmerülő költségek finanszírozására a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzata terhére a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ részére 200, a MÜPA részére 490, a Nemzeti Színház Zrt. részére 10 millió forintos támogatást nyújt.