Nem Zsigó favoritja lett a könyvtár igazgatója

2014.01.30. 11:27

A Cink úgy tudja, hogy annak ellenére, hogy Zsigó Róbert még törvényt is módosíttatott, mégsem az ő favoritja nyerte el a bajai művelődési központ igazgatói posztját. A szavazáson 10 igen és 4 tartózkodás mellett az eddigi igazgató-helyettes, Zalavári László pályázatát támogatták, és nem a Fidesz-szóvivő emberét, Munczig Dénesnét.

Mint mi is megírtuk, tavaly nyáron lejárt a bajai Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatójának, Letenai Máriának a mandátuma, aki egyedüli jelöltként megpályázta a posztot, de nem nyerte el. Ezután Zsigó Róbert bajai polgármester és Fidesz-szóvivő Halász János kulturális államtitkárnál elérte, hogy enyhítsenek a közművelődési intézmények vezetői végzettségére vonatkozó jogszabályi előírásokon, de abban továbbra is benne maradt a kötelező 5 év szakirányú gyakorlat, ami Munczignénak viszont nem volt meg.

Zsigó bizalmasa pályázatában valótlan adatokat adott meg, egy nyilvánosságra került szakértői jelentés szerint szakmai gyakorlata mindössze 3 év 2 hónap volt. Emellett Munczigné eleve olyan munkát is beírt művelődésszervezői szakmai gyakorlatnak, ami nem volt az, a bajai rádió ügyvezető igazgatói posztja ugyanis nem számít ide.

De hiába mondta ki a szakértő, hogy Munczig Dénesné nem felel meg a pályázatra, a szakmai bírálóbizottság úgy vélte, hogy mivel Munczig dolgozott a Baja Hangja rádió ügyvezetőjeként is, ezért megvan a kötelező 5 éve. A pályázaton így végül indulhatott Zsigó favoritja, de a bajai testület úgy tűnik, megijedt, és mégsem őt hozta ki nyertesnek.