Kállay-Saunders továbbjutott az Eurovízión

2014.05.06. 22:56

Kedd este tartották az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét tizenhat ország részvételévél az Eurovíziós Szigetté átalakult Refshaleöenen. Magyarország és Kállay-Saunders András is ebben a körben versenyzett: a részt vevő országok öt-öt tagú szakmai zsűrijei még hétfőn megnézték és pontozták a produkciókat, a közönség a keddi elődöntő után szavazott. Az MTI szerint Kállay-Saunders „meggyőző teljesítményt” nyújtott a főpróbán, azaz a zsűri előtt, a keddi elődöntőt az MTVA élőben közvetítette. Kállay-Saunders és dala, a Running továbbjutott. 

Az Eurovízió csütörtökön folytatódik a második elődöntővel, szombat este a döntőben pedig huszonhat ország mérkőzik meg, köztük Magyarország is. A zsűri pontszáma adja a versenyzők értékelésének egyik felét, a másikat a tévénézők szavazatai: az elődöntőkben az utolsó dal utáni 15 percben lehetett voksolni, az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. A két elődöntőből 10-10 előadó jut tovább, hat kiemelt ország pedig eleve ott van. 

Kállay-Saunders András még A Dal című műsorban
Kállay-Saunders András még A Dal című műsorban

Kedden egyébként kisebb robbanás volt az Eurovíziónak helyt adó csarnoknál, egy hotdogos gázpalackja robbant fel. Oroszország továbbjutását pedig nagy fujjolás fogadta a helyszínen.