Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két újabb közszolgálati adót akar a Fidesz

2014.12.01. 17:35

Az Országgyűlés kulturális bizottsága hétfői ülésén a médiatörvény módosításáról szóló törvényjavaslatról tárgyalt, írja az MTI.

Az ülésen a fideszes Dunai Mónika kifejtette:

A javaslattal Dunai szerint végre pontot tehetnének az EU-ban négy évvel ezelőtt, az európai és a magyar médiaszabályozásról indult vitára, mivel a javaslat pontjai megfelelnek az uniós szabályozásnak.

A  független Szabó Szabolcs szerint a kereskedelmi tévék elleni támadás üzenetét lehet kihallani a Fidesz javaslatából:

gyakran hallani, hogy az egy cégbe összevonás hatékonyabb lesz, azonban ennél jobb érvet kellene találni a javaslat mellett.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes elmondta:

Az esztelen centralizáció újabb elbocsátásokhoz vezethet, és ez már a negyedik leépítés lenne a közmédiában.

Az MSZP nem tartja elfogadhatónak a javaslatot, már csak azért sem, mert nem derül ki belőle, hogy a közmédia mire, mennyit költene, és ki ellenőrizné a költéseket, valamint hogy mi lesz a cégek vagyontárgyaival.

Dunai Mónika ezt követően arról beszélt, hogy a közmédia független, ez több ponton törvényileg van biztosítva. Hangsúlyozta:

Az a fontos, hogy a közmédia megerősödhessen, és ezt segíti, hogy még két csatorna indítását biztosíthatják a jogszabállyal. Nem centralizációról van szó, kevésbé bürokratikus lesz a rendszer, és elbocsátásokról sincs szó a javaslatban.

A bizottság végül 9 igen szavazattal - 3 nem és 2 tartózkodás mellett - döntött a javaslat tárgysorozatba vételéről.