Most megint szórakozhat az Indexszel

2015.03.13. 16:21
A hétvégén szinte mindenhol ott vagyunk, újságíróink több buliban is közreműködnek, dalversenyünk, A Szám pedig a végső állomásához ér, aminek apropóján remek zenekarok koncertjeivel várjuk a szórakozni vágyó olvasókat. Belépő nem lesz, jó hangulat igen. Hétvégi programajánlónkat olvassák.

Van valami furcsa és erotikus francia filmzene (péntek)

Ugyan Bucsi Réka Symphony No. 42 című animációs rövidfilmjét végül nem jelölték Oscar-díjra, de sok-sok fesztivál fődíjának bezsebelése után még a Sundance filmfesztiválon is jelen volt. Az animációt most a Short Shots Hungary vetítésen is megnézhetjük, több olyan magyar rövidfilmmel együtt, amelyek a világ legfontosabb filmfesztiváljain képviselték hazánkat. Vetítik még többek közt Fabricius Gábor Sintérjét, Szabó Simon Falját és Kárpáti György Mór Provinciáját is. A filmek után buli is lesz indexes lemezlovassal. Péntek, 18:00. Ankert (Budapest, VI. kerület, Paulay Ede utca 33.)

John Talabot és Rone is járt már Magyarországon, most azonban mindketten újráznak. A spanyol dj 2012-es, Fin című debütlemezét lelkesen fogadta a szakma és a közönség, a francia zenész pedig – emlékezetes Toldi klubos buliján kívül – azért is lehet különösen kedves a magyar szíveknek, mert az általunk is nagyon szeretett VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan főcímzenéjét is ő jegyzi. Péntek, 23:30, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

"Annyira durva és aljas dolgok mennek manapság. A saját elitje fosztja ki az országot. De így van ez már ősidők óta, visszamehetünk egészen Csák Mátéig, az Aranybulláig, vagy akár a hét vezérig. Valaminek viszont előbb-utóbb történnie kell" – mondta nekünk két éve Barcs Miklós, a Flash elvonós-négyes frontembere. A legendás punkzenekar ezúttal az indexes Pándi Balázzsal lép majd fel. Az együttes vadiúj pólóval is készül az estére. Péntek, 20:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

Csupa izgalmat és igazán ritka beateket ígér a Gólya pénteki, Rare Groove Party nevű bulija, amely thai pszichedelikus popot, füstös török örömzenét, koszos nigériai funkot, szívdöglesztő amerikai soult és francia erotikus filmzenét egyaránt tartogat. A bítekről DJ Gandharva, DJ Von Yodi és DJ Shuriken gondoskodik majd. Péntek, 22:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)

Csajok a Számon (szombat)

Korábban megírtuk, hogy szombaton hatalmas ingyenbulival köszöntjük a jelenlegi legjobb magyar számot, dalversenyünk, A Szám ugyanis a végső állomásához ért. A Kuplungban megtartott gálán a verseny legjobbjai, azaz a Bulbs, a Zanzinger és a Néhai Bárány, lépnek majd fel. A szintén döntős Gustave Tiger sajnos nem tud jelen lenni, hiszen épp az amerikai SXSW fesztiválon játszanak majd. Helyettük a Velvet utcazenész-tehetségkutatóját megnyerő Band of Streets ugrik majd be, illetve egy meglepetés-zenekar, melynek nevét csak a helyszínen árulhatjuk el, de nagyon szeretjük őket. Szombat, 20:00, Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király utca 46.)

Az izgalmas londoni kiadó, a Lobster Theremin előtt tiszteleg a Designer Drums, akik az istálló mániákus vezetőjét, Jimmy Asquithet, valamint a melbourne-i Dazet is elhozzák Budapest elektronikus zenei fellegvárába. Fellép még A Számban is igen jól szereplő Imre Kiss, akinek kiadványait szintén a Lobster Theremin gondozza. Szombat, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

A szombati nemcsak A Számos versenyzők, hanem a popdívák estéje is lesz, hiszen Madonna új, Rebel Heart című albumának megjelenése apropóján egész estés Madonna-bulit tartanak a PRLMNT-ben, a Toldi pedig egész éjjel Beyoncé és Rihanna előtt tiszteleg majd. Csak a csajpop!

Sosem találkoztunk az exeddel (vasárnap)

Szinte hihetetlen, de Zach Braff Régi környék című mozija már több mint tízéves. A filmben Braff egy magának való, depressziós színészt alakít, aki édesanyja temetésére tér vissza Los Angelesből a szülővárosába, ahol nem nagyon változott semmi. Aztán, ahogy lenni szokott, váratlanul feltűnik egy lány. Őt Natalie Portman alakítja.  Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

"Emlékszel még az első Szimpla Kertre? Nem, nem, ami még a Wichman mellett volt… Vagy már inkább a Sirályból? Na, mindegy is, mi sem emlékezhetünk minden részletre, de azért egy-két sztorit felelevenítünk. Ha meg ismerős egy történet, lehet, hogy csak a haverodéval kevered. Az a pasi viszont csak hasonlít a te exedre, mi vele sosem találkoztunk" – vezeti fel Szomjas férfiak sört isznak helyettem című, felnőtteknek szóló darabját az E-Mancik Színházi Manufaktúra. Lélekmonológok bővérrel, főleg pasikról, mondják a darabról. Vasárnap, 20:00, Auróra (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.)