Habony Árpáddal mennek neki Simicskának

2015.03.26. 07:58

A Simicska–Orbán-harc legfeljebb ráerősít arra a törekvésünkre, hogy új eszközrendszer kell. A párt körüli médiaportfólió elavult, 2018-ban már esélyünk sem volna győzni, ha továbbra is egy nyomtatott napilap tematizációs képességére alapoznánk

− idéz a friss Heti Válasz egy névtelenül nyilatkozó politikust a Fidesz-vezérkarból. A lap Újraosztják a lapokat című cikkéből kiderül, hogy az új M1-nél nincsenek nézettségi elvárások, csak annyi a dolga, hogy azt és úgy mondja, ahogy a kormány akarja. Az új, Simicska-mentes sajtóbirodalom pedig a titokzatos Habony Árpád és Győri Tibor, a miniszterelnök másik fontos tanácsadójának vezetésével fog kiépülni, míg „a hagyományos hírfogyasztók megtartása a Magyar Nemzettől távozott Liszkay Gábor feladata lesz".

A HV értesülései szerint az új médiaholdinghoz tartozik majd egy közéleti véleményportál − Via.hu −, ami „a Jobbikhoz pártolt korábbi Fidesz-szavazók visszacsábítására is alkalmas lehet". Ezzel kapcsolatban a via.hu domain, illetve az egy hónappal ezelőtt alapított Via.hu Médiaügynökség és Produkciós Iroda Kft. tulajdonosa, Csúri Ákos újságíró csak annyit mondott a lapnak, hogy befektetőkkel tárgyal, nagy tervei vannak. A Heti Válasz úgy tudja, szerzőként Torkos Matild és Bayer Zsolt is feltűnik majd.

Emellett terveznek egy ingyenes félbulvár hetilapot − amilyen például a Helyi Téma volt −, egy rádiót, illetve egy üzleti hírportált, ami a Napi Gazdaság stábjára épülne. A gazdasági napilapot pedig a volt Magyar Nemzet főszerkesztő Liszkay Gábor venné át, aki egyfajta ellen-Nemzetet hozna létre belőle, politikai, gazdasági és sporttémákkal. Ebben pedig a Magyar Nemzet újságíróira számítana leginkább.