Csak találkozni fog Putyin és Elton John

2015.09.24. 17:45

Vlagyimir Putyin orosz elnök felhívta telefonon Elton John brit zenészt, és találkozót beszélt meg vele, ha tudnak időpontot egyeztetni - jelentette be csütörtökön Dmitrij Peszkov orosz elnök szóvivő moszkvai sajtótájékoztatóján, írja az MTI.

Peszkov elmondta: az orosz államfő maga hívta fel a nap folyamán Elton Johnt, és elmondta neki, értesült arról, hogy a közelmúltban orosz komikusok átverték őt. Kérte őt, ne legyen megbántódva és közölte, amennyiben találnak közös időpontot, kész találkozni és megvitatni vele bármilyen kérdést, amely a brit zenészt érdekli.

Elton John szeptember közepén Instagram-oldalán jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin felhívta őt telefonon, miután találkozót kért az orosz elnöktől a melegek jogainak megvitatására. "Köszönöm Vlagyimir Putyin elnök úr, hogy ma felhívott és beszélt velem telefonon. Alig várom, hogy személyesen is találkozzunk és megvitassuk az oroszországi LMBT-közösség helyzetét" - írta a popsztár, aki felemelte hangját Oroszország "homoszexuális propagandát" tiltó törvénye ellen, és nemtetszését fejezte ki Putyin elnök melegeket sértő megjegyzései miatt.

Néhány nap múlva kiderült, hogy a brit zenész két orosz komikus tréfájának áldozatává vált, akik az orosz sajtóban felfedték, hogy azután hívták fel telefonon a brit énekest, hogy az közölte, találkozni szeretne az orosz elnökkel.