Ezen a hétvégén mindenki egy asztalhoz ülhet

DMOHA20140531026
2016.05.30. 12:30

A csütörtökön induló Budapest Essentials ideje alatt Okos Pont fog üzemelni a Bálna főbejárata előtt, amelynek fókuszában egy funkcionális térbútor, a Város Asztala áll majd. A fesztivál négy napja alatt itt üldögélni, beszélgetni, piknikelni, olvasgatni, dolgozni és kerekasztal-beszélgetést hallgatni is lehet majd.

Az Okos Pontnál nemcsak szellemi, hanem technológiai értelemben is fel lehet töltődni, hiszen az ingyen wifi mellett telefon- és kerekesszéktöltő, valamint 0-24-ben működő fényforrás is várja a betérőket.

Csütörtökön, 15:45-től például Till Attila vezényel majd beszélgetést arról, hogyan lehetne Budapestet még élhetőbbé tenni. Vasárnap tíztől piknikezni lehet majd, a Budapest Essentialshöz csatlakozó gasztropartnerek felajánlásaival lehet jóllakni, este fél kilenctől pedig a Pontoon napozóteraszán Török Ferenc klasszikusát, a Moszkva teret vetítik majd. A film után buli is lesz, a zenéről a film két szereplője, a Rojált alakító Szabó Simon és a Ságodit megtestesítő Jávor Bence gondoskodik majd.

A Budapest Essentialst idén június másodika és ötödike között, csütörtöktől vasárnapig, tartják Budapest különböző érdekes helyszínein: negyven év után újra lehet bulizni például a Várkert Bazárban, ahol Amon Tobin játszik majd, Todd Terje a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren lép majd fel, DJ Koze az A38 Hajón, Black Coffee pedig a Klauzál téri vásárcsarnokban, ahová korábban még sosem szervezett bulit senki. Négynapos bérletet 14900 forintért lehet vásárolni.