Milliárdos kártérítést követel a Ligettől és a fővárostól a Pecsa

kep5 ok
2016.06.20. 08:55
Kártérítési pert indított a Városliget Zrt. és a fővárosi önkormányzat ellen a Petőfi Csarnok korábbi bérlője a bérleti szerződés idő előtti felmondása miatt.

A Petőfi Csarnokot az elmúlt három évben üzemeltető Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. összesen több mint egymilliárd forintnyi kártérítést követel a bérleti szerződés idő előtti felbontása miatt. A cég a Városliget Zrt.-től 898,2, a fővárosi önkormányzattól 192 millió forintot követel - írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, az ügyben eddig egy tárgyalást tartottak, amelyen a bíróság a kereset pontosítására kérte a Cortina Service Kft.-t, a főváros pedig ellenkérelmet nyújtott be.

A Fidesz korábbi zsámbéki jelöltje, Nagy Károly által vezetett Cortina - ami 2005 óta vendéglátós szolgáltatásokat nyújt Kubatov Gábornak - 2011-ben tízéves időtartamra nyerte el a Pecsa bérleti jogát. A szerződésbe akkor belefoglalták: a felek szerződésbontáskor elszámolnak egymással. Erre azért is volt szükség, mert a cég 310 millió forint értékű felújítást vállalt, de azóta legfeljebb 100 milliót költött az ingatlanra, amiből 59 milliót az állami tulajdonban lévő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.-től kaptak - írja a lap.

sanaa04

A pereskedés miatt várhatóan csúszik a Petőfi Csarnok bontásának kezdete, pedig Baán László, a Liget Projekt miniszteri biztosa korábban még úgy számolt, annak már idén év végén nekilátnak.  A Városliget Zrt. ugyanakkor nem különösebben aggódik emiatt, hiszen az épület helyére tervezett Új Nemzeti Galéria kivitelezése is csúszik.

Ne maradjon le semmiről!