Így fog kinézni valójában az új Nemzeti Galéria a Pecsa helyén

Németh Ádám merő lelkesedésből lemodellezte, milyen lesz valójában a Liget

uj nemzeti galeria napozoret 2
2016.05.04. 15:10

A látványtervek mindig kamuznak, túloznak, általában vidáman telefonjukba nevető menedzserek sétálnak rajta  kéz a kézben a kutyájukra kacagó biciklis anyukákkal. Az épületek tiszták, üdék és olyan szögből látszanak, ahonnan a legjobban néznek ki.

Már egy üzleti terv elfogadásánál vagy egy el nem készült ház megvásárlásánál sem érdemes ezekre hagyatkozni, de Budapest egyik legvitatottabb beruházásánál, a Liget Projektnél pláne észnél kell lenni.

Németh Ádám történetesen 3D modellezéssel foglalkozik és szerencsére fontosnak tartotta, hogy a hivatalos látványtervek mellett egy realistább verziót is megismerjen a nagyközönség.

A ligetlatvany.hu oldalon tavaly a Néprajzi Múzeum ijesztő tömbjét, és a Magyar Zene Háza jóval oldottabb, de azért elég monumentális épületét posztolta ki. Most a Pecsa helyére tervezett Nemzeti Galériát vette elő.

A hivatalos képeket mi is bemutattuk tavaly, azokon úgy néz ki az épület, mint egy elf herceg palotája egy elvarázsolt mesebirodalomban.

Nézzük milyen lesz a változás a Pecsa helyén Németh Ádám szerint:

nemzeti galeria nyugat.gif
Fotó: ligetlatvany.hu

Még több reális illusztrációt itt találtok az új Nemzeti Galériáról.

Ahogy az elején írtam, minden látványterv kamuzik. Természetesen nem pont így fognak kinézni. Még az is lehet, hogy az első egy-két évben tényleg fehérebb lesz. Viszont az alkotó mentségére legyen szólva, hogy nem használ brutális, torzító beállításokat, nem illeszt szemetet vagy hajléktalanokat a képbe, mégis igyekszik bemutatni a valóságot.

A valóság meg úgy tűnik, hogy ilyen.

Az Urbanistán annak idején két részben, egy közösségi interjú keretében szedtünk össze minden tudnivalót a Liget projektről. Itt és itt olvashattok el mindent, amit a Városliget Zrt. ígért.

Ha érdekelnek a városligeti hírek, kövessétek az  Urbanistát a Facebookon!

  • Hírek
  • Lakáshitel