Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű film BAFTA-díját

2017.02.12. 21:20 Módosítva: 2017-02-12 22:38:15

A Saul fia, Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotása nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztóján - közölte az MTI. 

bafta
Fotó: Joel Ryan / MTI

Nemes Jeles László filmje a Dheepan - Egy menekült történte című francia filmdrámával, Pedro Almodóvar Julieta című filmjével, a Mustang című francia-német-török drámával és a Toni Erdmann című német-osztrák vígjátékkal volt versenyben az e kategóriában odaítélt BAFTA-díjért.

Nemes Jeles László rövid időn belül másodszor részesül magas brit filmművészeti elismerésben: január végén a Londoni Kritikusok Köre neki ítélte a legjobb rendező díját a holokausztdrámáért.

A film 2016-ban Oscar-díjat nyert, így 35 év után ismét volt Oscar-díjas magyar film. Magyar egész estés film 1989 óta nem volt a jelöltek között, utoljára pedig 1981-ben nyertünk a Mephistóval. Nemes Jeles László első filmje azóta rengeteg díjat besöpört, legutóbb például a Svéd Filmintézet díjazta 2017 januárjában. A rendező 1,5 milliárd forintot kapott új filmjére, a Sunsetre a Filmalaptól, várhatóan 2018-ban mutatják be.