Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Több millió forinttal távozhat az Operettszínházból Kerényi Miklós Gábor

2017.11.09. 06:42

Több millió forinttal távozhat az Operettszínházból Kerényi Miklós Gábor, írja a Hvg.huKerényit a róla megjelent zaklatásokról és hatalmi visszaélésekről szóló hírek után azonnali hatállyal menesztette Lőrinczy György főigazgató.

A Hvg.hu azonban úgy tudja: a művészeti igazgatót és rendezőt csak felmentették a munkavégzés alól. Ez a HVG szerint azt jelenti, hogy Kerényi nyolc havi fizetését még megkapja.  

A Hvg.hu színházi forrásai szerint Kerényi Miklós Gábor vezetői és egyéb pótlékokkal együtt legkevesebb 800 ezer–1 milliós havi fizetést kap, így összességében milliós lelépési pénzt jelent ez számára. 

Kerényi Miklós Gáborról több olyan blogbejegyzés jelent meg, amik különféle, részben szexuális visszaélésekkel vádolták. Kerényi ezeket cáfolta. Maros Ákos, a társulat egykori táncosa azonban arccal-névvel vállalva beszélt arról, hogy Kerényi hogyan zaklatta 18 éves korában. 

Kerényi a hétvégén kérte felmentését, hogy tisztázza magát a vádak alól, és bocsánatot kértA színház a kirúgással egyidejűleg belső vizsgálatot is indított.