Jenő
-3 °C
6 °C

Letartóztatták Susan Sarandont egy Trump-ellenes tüntetésen

2018-06-28T235715Z 1660439697 RC1675B739F0 RTRMADP 3 USA-IMMIGRA
2018.06.29. 14:21

Az Oscar-díjas Susan Sarandon (Az eastwicki boszorkányok, Thelma és Louise, Édesek és mostohák) is a között az 575 nő között volt, akiket letartóztattak Washingtonban, helyi idő szerint csütörtökön, miközben az Igazságügyi Minisztérium egyik épületében vettek részt ülő tiltakozáson Donald Trump szigorú bevándorláspolitikája ellen - adta hírül a Guardian.

Sarandon maga posztolta ki Twitterre a letartóztatása tényét a tüntetés közben.

A tiltakozók olyan melegítőtakarókat viseltek, amilyeneket azok a gyerekek is kapnak, akiket bevándorló szüleiktől elszakítva tartanak fogva Trump politikája miatt a táborokban. A jelszavaik között volt például az is, hogy "Bennünket érdekel" ("We care"), utalva a first lady Melania Trump kabátjára, amelyben meglátogatta a mexikói határnál fogva tartott gyerekeket, és amelynek hátára az volt írva: "Engem tényleg nem érdekel. Téged igen?"

A tüntetésen többször azt skandálták, hogy "Mit akarunk? Szabad családokat!", vagy hogy "Így néz ki a demokrácia", utalva az egybegyűlt, közel hatszáz résztvevőre, akiket ez után letartóztattak, megbírságoltak, majd szabadon engedtek. A tüntetés szervezői részben ugyanazok voltak, akik a nők jogaiért felszólaló Women's March-okat is szervezik.

A 71 éves filmszínészt ugyanakkor Trump ellenzékéből is sokan bírálják, mert a kampány idején arra buzdított, az emberek inkább egy harmadik jelöltre szavazzanak, mert Hillary Clinton is "ugyanolyan veszélyes", mint Donald Trump, és ezt a véleményét még tavaly is tartotta.

(Borítókép:  Jonathan Ernst / Reuters)

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?