Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az önkormányzat az Auróra ingatlanának tulajától kéri, hogy gondolja át a bérbeadást

Image uploaded from iOS (8)
2018.09.21. 19:17

Az önkormányzat levelet írt az Auróra Civil Központnak helyet adó ház tulajdonosának, hogy sok probléma van a hellyel, úgyhogy legyen kedves gondolja újra az ingatlan kereskedelmi célú kiadását, sőt, akár még az ingatlan megvásárlására is nyitott az önkormányzat. 

A levelet két részletben az Auróra tette ki a Facebookra.

Az Aurórát régóta kóstolgatja az önkormányzat: már tavaly júniusban bezáratták, aztán kiderült, hogy az törvényellenes volt, most júliusban különböző indokokra hivatkozva megint elrendelték a bezárást, mire az Auróracáfolni kezdte az említett indokokat. 

Ez most ott tart, hogy október 30-án lesz egy tárgyalás, amin a bíróság dönt, hogy jogos volt-e a nyári bezáratás. "Jelenleg az azonnali jogvédelem alapján továbbra is nyitva tartunk, ezen a hétvégén hivatalosan is megnyitjuk az évadot", írja a hely.

Azt is írja az Auróra, hogy a levél bennük azt a benyomást kelti, hogy az önkormányzat sem hisz abban, hogy a per számukra nyerhető.

A helynek egyébként az ingatlan bérlésére 2024-ig tartó határozott idejű bérleti szerződése van. 

Borítókép: Huszti István / Index.