Rengetegen látták az első magyar Frida Kahlo-kiállítást

DSC 5045
2018.11.06. 12:52

Négy hónap alatt több mint 220 ezer ember nézte meg a vasárnap véget ért, első magyar Frida Kahlo-kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában, írja az MTI az intézmény keddi közleménye alapján.

A mexikói művész munkásságát bemutató tárlat ezzel az utóbbi három év legsikeresebb magyarországi kiállítása lett, mindössze 15 ezer látogatóval maradt le a Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállításától, amellyel a múzeum annak idején ideiglenesen elbúcsúzott a közönségétől.

A rendkívüli érdeklődés miatt a Nemzeti Galéria hétfőnként is nyitva állt, az utolsó hétvégén pedig éjfélig várta a látogatókat. Az épület előtt hosszú sorok kígyóztak még hétköznapokon is, az MNG többórás sorbanállásra figyelmeztette az érdeklődőket, mi is azt javasoltuk művészetkedvelő olvasóinknak, hogy készüljenek hideg élelemmel a hosszú ácsorgás idejére.

"Ő az a nő, aki széppé tette a szenvedést. Ő az a nő, aki őszinte volt a szemérmesség helyett. Ő az a nő, aki fájdalomból hozott létre remekműveket. Akinek kétségbeesett reménytelenség volt az élete, és aki szenvedélyesen szerette ezt a kétségbeesetten reménytelen életet" – írta az Index is a kiállítás apropóján.

A közlemény szerint a múlt héten újranyíló Szépművészeti Múzeum is sok látogatót fogadott, a szerdai megnyitó óta több mint tízezren váltottak belépőt a megújult intézménybe. "Olyan volt, mint egy három és fél évig tartó szülés annak minden nyűgével és fájdalmával" – mondta a megnyitón Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója. Orbán Viktor beszédét itt szemléztük.

(Borítókép: Bődey János / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?