Magyarországra jön Schilling Árpád kivándorlás-előadása

6613-lp4 4196 big
2019.03.01. 15:11

„Új tematikával és névvel indul útjára a Szegedi Nemzeti Színház Regionális Kamaraszínházi Fesztiválja, a REKAMIÉ. Határon túli magyar színházak magyar szerzők műveiből készült előadásait láthatja a szegedi közönség április 8-13-ig a Kisszínházban” – közölte a Szegedi Nemzeti Színház.

A fesztiválon lesz először látható Magyarországon Schillig Árpád Exit című előadása, amelyet egy romániai magyar, egy romániai román és egy szerbiai társulattal együttműködésben mutatott be 2017-ben Temesváron. Mi akkor láttuk az előadást, írtunk is róla, de Magyarországra azóta sem hívták meg. Az Exit alapszituációja, hogy egy csomó magyar, román és szerb „gazdasági bevándorló” érkezik Londonba, ahol aztán a tranzitzónába zárva derül ki, vajon mennyire is megy az a békés együttélés.

Szegedre jön Újvidékről a Danilo Kiš szövegéből készült Borisz Davidovics síremléke című előadás, amely díjat nyert a POSZT-on, majd a Színházi Kritikusok Céhe az évad legjobb előadásának választotta. Jön előadás Zentáról, Marosvásárhelyről és Nagyváradról is.

A fesztivál kiemelt vendége Závada Pál lesz, akinek Az utolsó üzlet című darabja a szegedi színház idei ősbemutatója volt, és a rendezvényen is játszani fogják. A teljes program ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le semmiről!