A Trónok harca színésze szerint Martin már rég megírta az utolsó köteteket

2019.05.13. 10:08

Ian McElhinney, a Trónok harca című sorozatban 2011 és 2015 között Barristan Selmyt játszó színész még egy áprilisi, szentpétervári eseményen robbantott egy hatalmas pletyka-bombát, de a Reddit népe csak most szúrta ki a gyöngyszemet: a színész "úgy tudja", hogy a sorozat alapjául szolgáló könyveket író George R. R. Martin valójában már rég befejezte az utolsó két regényt is, csak nem adhatja ki, mert kötelezettséget vállalt a sorozat alkotói felé.

Lehet, hogy maguk többet tudnak nálam erről, de nekem azt mondták, hogy George már megírta a hatodik és hetedik könyvet. És csak hét könyv van. De egy megállapodás a falhoz állította: David Benioff és Dan Weiss, a sorozat showrunnerei abban egyeztek meg vele, hogy nem adja ki a két utolsó könyvet, amíg véget nem ér a sorozat. Szóval ha minden jól megy, egy-két hónap múlva megkaphatjuk a hatodik és hetedik könyvet. Én már alig várom, hogy megtudjam, hogy például Barristan min megy keresztül a két utolsó részben"

- jelentette ki a színész. És ha nagyon akarjuk, mondhatjuk, hogy ez egybevág azzal, amit Martin nemrég mondott az Entertainment Tonightnak: azt állította, "mostanában nagyon jól halad" A tél szeleivel, és "majd kész lesz, amikor kész lesz".

Martin és a sorozat viszonya példátlan az ilyen nagy nézettségű műsorok esetében: a sorozatot már akkor elkezdték forgatni, amikor Martin még bőven nem volt kész a szeptológiájával, és mivel iszonyú lassan halad a könyvekkel (a hatodik részre nyolc éve várnak a rajongók), a filmesek szépen utol is érték, így már jó ideje tőle szinte teljesen függetlenül halad a filmsorozat sztorija (ami meg is látszik a minőségén és az ötletességén).

Martinról és az alkotói válságáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Ne maradjon le semmiről!