Leonardo DiCaprio létrehoz egy új környezetvédelmi világszervezetet

2019.07.03. 12:06
Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán dolgozik, Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetőkkel együtt – írja az MTI.

Az Earth Alliance (Föld Szövetség) elnevezésű szervezet keddi közleménye szerint „az ökoszisztémák és a természet védelmén dolgozik majd világszerte, fellép a klímaigazságosságért, támogatja a megújuló energiát és biztosítja az őshonos jogokat minden Földön élő javára”.

A szervezet ösztöndíjakat, oktatási lehetőséget biztosít, kampányok és filmek finanszírozását vállalja, valamint együttműködik a helyi szervezetekkel és emberekkel az olyan térségekben, amelyeket a legjobban érint a fajpusztulás és a klímaváltozás.

Leonardo DiCaprio azt mondta a szervezetről, az Earth Alliance „egy új, nagyobb és rugalmasabb platform, amely megosztja forrásait, szakértelmét, és a megtervezi legjobb programokat, amelyek valódi változást hozhatnak világszerte”.

DiCaprio saját környezetvédő alapítványa eddig százmillió dollárral támogatott olyan célokat, mint az oroszlánok megóvása, a mangrovemocsarak újratelepítése, az őslakosok jogvédelme, vagy a fenntartható napenergiához való könnyebb hozzáférés biztosítása; de dokumentumfilmeket is forgatott a környezetvédelemről. A sztár meglévő alapítványa a tervek szerint beolvad az új környezetvédelmi szervezetbe.

Brian Sheth (Vista Equity Partners) feleségével együtt megalapította a környezetvédelmi és oktatási célokat támogató Sheth Sagreal Alapítványt, mely az Eath Alliance működési és adminisztrációs költségeit biztosítja majd.

Laurene Powell Jobs, az Apple társalapítója és vezetője, Steve Jobs özvegye, az Emerson Collective társadalmi szervezet elnöke szintén az új szervezet alapítói között van.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Hitelkártya