Perrel fenyegeti és bocsánatkérést vár az MTVA a kilépett riportertől

2019.10.31. 06:57

Bocsánatkérésre szólították fel az MTVA ügyvédei Balogh Krisztinát, aki 2018-ig két éven át a közmédiában dolgozott. Balogh a tavaly decemberi botrány után kilépett, amikor ellenzéki parlamenti képviselőket a biztonsági őrök egyszerűen kidobtak az épületből.

Balogh ezután mesélt arról, milyen állapotok uralkodnak a közmédiában, beszélt a kormánytól érkezett feladatokról, a szerkesztési függetlenség súlyos megsértésről, a pártatlanság követelményének sárba tiprásáról.

 A 444. hu-nak adott interjújában most arról beszélt, hogy az MTVA felszólította, hogy magánlevélben kérjen bocsánatot a közmédiától, járuljon hozzá, hogy az MTVA levelét nyilvánosságra hozhatja, és ha ez nem történik meg, 

akkor az MTVA, mint volt munkáltatója minden szükséges jogi lépést megtesz annak érdekében, ami a jó hírnevén esett csorba kiküszöböléséhez [...] szükséges.

Balogh Krisztina
Balogh Krisztina
Fotó: M1 - Híradó / youtube

Erre Balogh írt egy magánlevelet, ami sajnálkozó is meg nem is.

Sajnálom, ha bármilyen módon azt a látszatot keltettem, hogy az M1 esetében nem egy objektív, pártatlan, kiegyensúlyozott hírcsatornáról van szó, hanem a kormányzó Fidesz-KDNP kampányeszközéről. 

A levél teljes terjedelmében a 444.hu-n olvasható.