Gyerekpornóról forgatott a Pestisrácok.hu, a Youtube-ra feltöltött részlet miatt törölték a csatornájukat

2020.02.11. 07:26

A múlt hét végén a Youtube letörölte a kormánypárti honlap, a Pestisrácok.hu csatornáját. A lap a letiltás után cikket írt, abban a kommunistákat és a demokratákat tette felelőssé a csatorna törléséért, de azóta kiderült, a videomegosztó a lapot egy nem listázott videó miatt tette elérhetetlenné. A Pestisrácok.hu a magyarországi gyerekpornóval kapcsolatban forgatott, és ebben a videóban – a részleteket fel nem ismerhetővé téve – valamilyen gyerekpornófilmből kivágott részleteket mutattak meg.

A Pestisrácok.hu főszerkesztője, Huth Gergely az esettel kapcsolatban azt mondta a 444.hu-nak, hogy „egy rövid, gyerekkel szembeni szexuális visszaélést dokumentáló – de kitakarásokkal ellátott – pornográf filmrészletről lehet szó”.

A kisfilmben szereplő részletekkel egyébként a kormánypárti lap előzőleg megkereste a magyar rendőrséget is. A Youtube a 444.hu-nak a csatorna megszüntetését azzal magyarázta, hogy „a YouTube zéró toleranciát gyakorol a gyermekeket szexualizáló vagy kizsákmányoló tartalmak iránt. Világos szabályaink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, gyorsan eltávolítjuk / bejelentjük az ilyen tartalmat, a kapcsolódó csatorna azonnali megszüntetése mellett. Ebben az esetben a Pesti Srácok megsértette a YouTube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát.”

A Youtube a hétvégén Gyurcsány Ferenc csatornáját is törölte, de azt azóta visszaállította. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport