A Vígszínház újabb színésze szólalt fel az Eszenyi-ügyben

2020.03.15. 20:00 Módosítva: 2020.03.15. 22:53

Börcsök Enikő, Halász Judit és Majsai-Nyilas Tünde után a Vígszínház társulatának egy újabb tagja, Tar Renáta is megszólalt a színház jelenlegi igazgatóját, Eszenyi Enikőt érintő vádakkal kapcsolatban. A színésznő vasárnap este #neféljetek címmel tette közzé nyilvános bejegyzését a Facebookon.

Nem voltam főszereplője egyetlen darabnak sem, mégsem a sértettség vezeti a kezem, mikor ezeket a sorokat fogalmazom, hanem az, hogy ezzel talán erőt adhatok azoknak az embereknek, akik ugyanilyen kis porszemnek érzik magukat, mint én. (...) Kiállok Fenyvesi Lili, Néder Panni és minden elszerződött ember, és természetesen Halász Judit, Börcsök Enikő és Majsai-Nyilas Tünde mellett is, mert igazat mondanak

– áll a bejegyzésben.

Tar Renáta 2005 és 2009 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt, Marton László és Hegedűs D. Géza osztályában végezte tanulmányait. 2016-ban került a Vígszínház társulatába, ahol olyan darabokban lehet látni, mint az Audiencia, a Lóvátett lovagok, A vágy villamosa és A Nyugat császára. 2009-től 2016-ig a komáromi Jókai Színház színművészeként dolgozott.

Korábban egykori asszisztensek, művészeti munkatársak, illetve olyan színészek, mint Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Molnár Áron és Telekes Péter szólaltak fel a nyilvánosság előtt Eszenyi intézményvezetői módszereivel kapcsolatban. Eszenyi egy ATV-s interjúban minderre azt mondta, hogy valóban határozott vezetőnek tartja magát, de szerinte nincs probléma a színházban. Az ügyben a fővárosi önkormányzat vizsgálatot rendelt el.

Tar Renáta teljes posztját itt lehet olvasni.