A rendőrség kopogtatott a fél világot átutazó Neil Gaiman ajtaján

2020.05.18. 12:27

Skóciai hétvégi házában kereste fel a rendőrség Neil Gaiman írót, aki a járvány közepén közel 18 ezer kilométert utazott azért, hogy új-zélandi otthona helyett Skye szigetén vonuljon önkéntes karanténba.

A BBC híre szerint a skót rendőrök hasznos információkkal látták el a brit írót arra vonatkozóan, hogy mi számít nélkülözhetetlen utazásnak, illetve hogy milyen járványügyi intézkedések vannak jelenleg érvényben Skóciában.

A Skóciát vezető Skót Nemzeti Párt (SNP) londoni parlamenti frakcióvezetője – egyébként a sziget parlamenti képviselője –, Ian Blackford a Sunday Timesnak elfogadhatatlannak nevezte Gaiman beutazását, ami az interneten is heves indulatokat váltott ki.

Gaimannak egyébként több mint tíz éve van háza a szigeten. Két héttel ezelőttig Új-Zélandon élt a feleségével, Amanda Palmer énekesnővel és négyéves kisfiukkal, ám a házaspár arra jutott, hogy jót tenne nekik egy kis külön töltött idő.

Az író Los Angeles és London érintésével jutott el a szigetre. Az őt ért támadásokra reagálva azzal védekezett, hogy a skóciai ház számít az elsődleges otthonának, minden óvintézkedést betartott, emellett brit adófizető, továbbá a szigeten szavaz a választásokon is.