Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Meghívást kapott Gothár Péter új filmje a Sevillai Filmfesztiválra

2020.10.23. 12:25

Gothár Péter Hét kis kis véletlen című új filmje meghívást nyert a Sevillai Filmfesztiválra, amelyet november 6. és 14. között rendeznek Spanyolországban.

A csak európai filmekből válogató mustrán a Hét kis történet az Új hullámok elnevezésű versenyprogramban szerepel majd – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A Sevillai Fesztiválon jelentik be minden évben az Európai Filmdíjakra nevezett alkotások listáját. Az eseményre az elmúlt 16 év alatt olyan neves alkotók kaptak meghívást, mint például Agnes Varda, Stephen Frears, Carlos Saura, Milos Forman, Leos Carax, Andrzej Wajda, Nikita Mikhalkov, Peter Greenaway vagy Tarr Béla.     

Gothár Péter 2018 nyarán forgatta legújabb filmjét. A Hét kis véletlen pesti emberek napi életét követi, néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. 

A filmben nagy szerepe van Bartók Béla műveinek. A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem.

A film világpremierje az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, a magyar nézők november 26-tól láthatják a magyar mozikban.