Alapító tag viszi tovább a szombathelyi színházat Jordán Tamás után

2020.10.29. 16:50

Szabó Tibor színművész lesz február elsejétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, akinek kinevezését csütörtökön egyhangúlag szavazta meg Szombathely önkormányzatának közgyűlése – adta hírül az MTI. Jordán Tamás, a színház alapító igazgatója nem indult újra a pozícióért. A szerződése pedig 2021. január 31-én jár le, ezt követően lesz váltás a teátrum élén. 

Kapcsolódó

Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz

Ellenzéki többség van a városban, a fideszes képviselőket le is szavazták szépen.

Az ügyvezető igazgatói posztra Szabó Tibor, a társulat művésze mellett Harsányi Sulyom László rendező adta be a pályázatát. Október 8-án a szakmai bíráló bizottság 8:1 arányban támogatta Szabó Tibor pályázatát, és a társulat többsége is rá szavazott. 

Kapcsolódó

Tavaly el akarták távolítani, idén levélben köszönti a miniszterelnök

Jordán Tamás 75 éves lett, ami mellett Orbán Viktor sem mehetett el szó nélkül.

Szabó Tibor a döntés után azt mondta:

megtisztelőnek tartja a bizalmat, ami a szavazásban kifejeződött.

nyugat.hu beszámolója szerint Szabó Tibor a Weöres Sándor Színház egyik alapítója, a társulat ismert és kedvelt tagja, aki szintén erdélyi származású feleségével, Bálint Évával 2012-ben tette le az állampolgári esküt a szombathelyi városházán. A színészházaspárnak itt született gyermeke, gyakran vesznek részt közéleti eseményeken is.

Az újonnan megválasztott igazgató a portálnak azt mondta, hogy 

szeretné a szombathelyi színház népszínházi küldetését erősíteni, ugyanis szerinte ez a vidéki kőszínházaknak egyik legfontosabb feladata.

Úgy véli, a WSSZ-ben ugyanúgy helyet kell adni az alternatív, szűkebb réteghez szóló produkcióknak és a könnyedebb, látványosabb, szélesebb körben népszerű daraboknak is. Pályázata itt olvasható. Szabó Tibor színházigazgató alapbére havi 600 ezer forint lesz.