Új Star Wars-sorozat készül Boba Fett kalandjairól

2020.12.21. 20:55

Boba Fett karakteréről spin-off, azaz a fő sorozaton kívüli, önálló cselekményű Star Wars-filmsorozat készül – jelentette be Jon Favreau, a Disney munkatársa. A számos filmben színész-rendezőként, producerként, íróként közreműködő alkotó a Good Morning America tévéműsorban mondta el, hogy a klónfejvadász főszereplésével készülő The Book of Boba Fett 2021 decemberében debütál a Disney Pluson.

Boba Fett először A Birodalom visszavág című Star Wars-filmben jelent meg, majd a trilógia befejező részében, A jedi visszatérben is feltűnt. Bár folyton sisak takarta el az arcát és viszonylag kevés szerepe volt a filmvásznon, a Star Wars-rajongók körében kultikus státuszt kapott.

Az eredeti trilógia után született előzménytrilógiában George Lucas alaposabban bemutatta Boba Fett karakterét, és a hőst számos könyv, képregény, animációs film, videojáték is ábrázolta.

Kapcsolódó

Robbant a Disney: 20 új Marvel és Star Wars sorozat jön, Anakin Skywalker is visszatér

Sorozatdömpinggel készülnek a következő évekre, legendás karakterek térnek vissza a képernyőre.

A karaktert eredetileg megformáló Jeremy Murdoch, aki először 1980-ban játszotta a szűkszavú harcost, a héten hunyt el 75 éves korában.

A The Book of Boba Fett terveiről nem közölt információt a Disney a hónap elején, amikor tíz új, a Star Warshoz kötődő tévéshow és film készítéséről számolt be. Favreau szerint nem akarták idő előtt elárulni a meglepetést.

A filmsorozat ugyanabban az időszakban játszódik, mint a nagy sikerű The Mandalorian című sorozat is.