Mégis megmaradhat a Klubrádió?

2020.12.28. 15:58
Érvénytelennek minősítették a Klubrádió két konkurensének frekvenciapályázatát.

A Klubrádió jelenlegi, februárban lejáró frekvenciájára (Budapest 92,9 MHz) a rádión kívül két másik médiaszolgáltató pályázott, ám az ő pályázatuk érvénytelen, jelenleg csak a Klubrádió esélyes a frekvenciaengedélyre.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa hétfőn közölte, hogy a másik két pályázó, a kormányközeli Közösségi Rádiózásért Egyesület (az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM tulajdonosa) és a szintén kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. (a néhai Andy Vajna kormánybiztos ügyvédjének, Bíró Balázsnak a cége) ajánlatát érvénytelennek minősítette a testület. A pályázók jogorvoslattal élhetnek a döntés ellen.

A Klubrádiótól viszont a pályázati eljárás alaki vizsgálata után hiánypótlást kért a testület – írja az NMHH hétfői közleményében.

A Klubrádió vezetése az Indexnek elmondta, megkapták a Médiahatóságtól a felszólítást a hiánypótlásra, és már érdemben dolgoznak is a megoldáson.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szeptember 11-én közölte, hogy ismételt jogsértés miatt nem újítják meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét. A rádió vezérigazgatója, Stock Richárd számos médiának úgy nyilatkozott, hogy harcolni fognak a frekvenciáért, amit szerinte jogellenesen akarnak elvenni. A hatóság később közleményben elutasította, hogy el akarnák némítani a rádiót.