Vége a forgatásnak, Robert Pattinsont egy év múlva láthatjuk Batmanként

2021.03.14. 19:15

Rengeteg előkészület után körülbelül egy évig forgatták a rendkívül kreatívan The Batman címre keresztelt filmet. Sokáig nem is lehetett új információt hallani a a DC-univerzum következő darabjáról, az utolsó hír akkor látott napvilágot, mikor 2020 őszén a címszereplő Robert Pattinson elkapta a koronavírust, a munkálatok pedig leálltak.

A betegség a jelek szerint nem hátráltatta sokáig az alkotókat, ugyanis pontosan a tervek szerint idén márciusban befejezték a forgatást, hogy a stúdiót átadják a soron következő The Flash című DC-film stábjának. A forgatás végéről Matt Reeves, a produkció rendezőjének legutóbbi Instagram-posztja árulkodott:

A készülő filmről nem sokat lehet tudni, csupán azt, hogy a rendező noir stílusban szeretné bemutatni a sötét lovag kezdeti éveit. A főszereplő Robert Pattinson, aki így erősíti a mítoszt, miszerint a vámpírok denevérré tudnak változni, hiszen egyik vérszívószerepből, az Alkonyat főhőséből ugrik át a denevérbőrbe bújt igazságosztóéba.

Pattinson mellett szerepet kapott még a filmben többek között Colin Farrell, Zoë Kravitz, James Gordon szerepét pedig a Westworld című sorozatból ismert Jeffrey Wright formálja meg. A film a tervek szerint 2022 márciusában kerül mozikba.