Ferenc
10 °C
29 °C

A sztárok leveszik a maszkot a kamera előtt az Oscar-gálán

2021.04.24. 13:26

A vasárnapi 93. Oscar-díjátadó gála aligha hasonlít majd a megszokott ceremóniához: a járvány miatt elmarad a vörösszőnyeges felhajtás, de a műsor készítői nagyszabású show-t ígérnek olyan sztárfellépőkkel, mint Renée Zellweger, Joaquin Phoenix, Brad Pitt és Reese Witherspoon.

Az Oscar-gála producerei, köztük Steven Soderbergh korábban elárulták, hogy szakítva a hagyományokkal két helyszínen szervezik meg a díjátadót: a Los Angeles-i Dolby Színházban és a 13 kilométerrel odébb lévő, gyönyörűen felújított, art deco stílusú Union Station pályaudvaron ünnepelhetnek majd a sztárok. Mint hozzátették, azért választották a pályaudvart, mert több forgatás is zajlott ott, köztük A sötét lovagé, és romantikus hollywoodi helyszínnek tartották.

A meghívottak számára kötelező a negatív koronavírus-teszt, be kell tartaniuk a távolságtartási szabályokat, és a műsor szüneteiben maszkot kell viselniük, a kamera előtt azonban levehetik. A szervezőket a járvány elleni védekezés elismert szakértői segítették tanácsaikkal, hogy a személyes részvétel teljesen biztonságos legyen.

Azok az Oscar-jelöltek pedig, akik nem utazhattak el a díjátadóra a járvány miatt, műholdas közvetítéssel kapcsolódhatnak be a műsorba egyebek mellett Londonból és Párizsból.

A Los Angeles-i idő szerint vasárnap este kezdődő díjátadó ceremóniát 225 ország és térség televíziója sugározza. A gálát folyamatosan frissülő hírfolyamban nyomon követheti itt, az Indexen.