Aki mást várt, most megkapja az Ivan & The Parazoltól

DBZOL20160811044
2021.06.07. 16:05 Módosítva: 2021.06.07. 18:00
Elkészült a Mást vártam című dal és a hozzá való klip is. Az Indexen most megnézhetjük, hogy a Road Movie-klipsorozat tizenegyedik dalában egy fotós lány milyennek látja Budapestet.

Március közepén még arról adtunk hírt, hogy az Ivan & The Parazol új klipjében rendhagyó módon mutatná be Budapestet. A rockegyüttes a Road Movie országjáró klipsorozat 11. daláról akkor azt mondta, nem hagyományos útifilmet forgatna, és Vitáris Iván, a zenekar vezetője a „közönség segítségét kérte”, vagyis azt, hogy a klipben szereplő fotós lánynak a rajongók ajánljanak olyan helyeket  (legyen szó egy szép lépcsőházról, feliratról, egy klub bejáratáról, egy szokatlan panorámáról vagy akár csak utcarészletekről, ablakokról, helyekről), amelyek számukra valamiért fontosak.

Nos, a dal kész, a klip kész. Az Ivan & The Parazol Mást vártam című dalához készült klip (rendezte: Miki357) a Road Movie-klipsorozat első idei, ám sorban a tizenegyedik alkotása.

Úgy tűnik, a márciusi felhívás elérte célját, hiszen a videóban a Halászbástya és a Várkert Bazár mellett a főváros kevésbé ismert helyszínei is feltűnnek, apró részletek, neonok, szobrok, lépcsőházak. Az alkotók szándéka szerint a Mást vártam „nemcsak zenében és szövegben emel ismét kalapot a beatkorszak hősei előtt, de a klipben feltűnik a Magyar Rádió legendás 6-os stúdiója is, az elmúlt évtizedek zenei életének meghatározó helyszíne”.

Miki357 rendező a klipről ezt mondja:

Budapest a szülővárosom, ezért is nagyon örültem, amikor megkaptam a lehetőséget, hogy leforgathatom az Ivan & The Parazol fővárosi Road Movie-klipjét. A projekt kapcsán lett számomra világos, hogy tősgyökeres budapestiként még mennyi rejtett kincset tartogat Budapest.

Ezt erősíti meg Vitáris Iván is, aki legnagyobb élményének tartja, hogy Budapest olyan helyein is járt, ahol eddig még nem:

Az ember mindig azt hiszi, hogy ezer éve itt él, már mindent látott, aztán mégis feltűnik egy olyan épület, neon, utca, ahol még nem volt. A Párisi udvar teteje, a Ganz-kolónia, a Károlyi–Csekonics-palota, különleges lépcsőházak, csak hogy egy párat említsek. Szerintem Budapest ezer arcából jó pár százat sikerült most bemutatni, és remélem, hogy a nézők ezen felbuzdulva meg is nézik ezeket a szebbnél szebb helyeket.

A Road Movie-sorozat 2019-ben indult útjára. Alapcéljaként azt fogalmazta meg, hogy dalokon és klipeken át mutassa be Magyarország és a Kárpát-medence tájait, az ismert és kevésbé ismert vidékeket, a Balatont, a Mátrát, Tolna megyét vagy a vajdasági Kishegyest, a gyergyói havasokat. A klipek mellé egy-egy Road Movie Guide útifilm is készül, amelyben a forgatott környezeté a főszerep.

Lobenwein Norbert, a Road Movie producere azt mondja, hogy a pandémia lelassította a munkát, most azonban további alkotásokon dolgoznak. Az egyik Sopront mutatja be, a várost, ahol száz éve népszavazás döntött arról, hogy Sopron leghűségesebb városként magyar marad. A folytatásról a producer így fogalmaz:

A másik dal az LGT klasszikus dalát, a Miénk itt a tér címűt dolgozza fel, sok fiatal művésszel és élő legendákkal, például az LGT tagjaival. Ezekben a napokban Miskolcon és a környékén forgatunk a Bohemian Betyarsszal, a nyár végére pedig elkészül az a film és a klip, amellyel Siklósi Örsre, az AWS tragikusan fiatalon meghalt énekesére emlékezünk. Örs és az AWS készített egy csodaszép dalt a Road Movie számára, amelyet korábban nem publikáltunk és a klipet se tudtuk sajnos időben, vele együtt elkészíteni.

Idén még öt Road Movie-dal és -klip várható, amelyeken már dolgozik a sorozatot jegyző VOLT FILM.

(Borítókép: Vitáris Iván énekes (k) az Ivan & The Parazol együttes koncertjén a budapesti Hajógyári-szigeten a 24. Sziget Fesztivál nulladik napján 2016. augusztus 11-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)