Napkirályi öntudattal pihenhet

Grand-Loménie de Brienne - Chambre
2021.06.25. 11:39

A turizmus komoly ütést szenvedett el az utóbbi másfél évben. Ahogy a krach előtt is megállta a helyét az állítás, most hatványozottabban igaz, hogy a szimpla szállodai élmények ma már kevesek. Kell valamiféle attrakció, életre szóló élmény, amit a szálláshely garantál. Nos, itt egyikben sincs hiány.

A versailles-i palotán belül megnyílt az első szálloda, ahol ugyanabban a fényűző pompában részesülhetnek a vendégek, mint annak idején a ház koronás fői, illetve udvartartásuk. A 14 lakosztály mindegyike a 18. századot idézi. Az ingatlan nagyrészt eredeti, illetve korabeli bútorokkal van berendezve, több francia kézműves dolgozott a történelmi jellegzetességek helyreállításán, vett részt a rekonstrukcióban, hogy minden a Napkirály idejére emlékeztessen. A tapétán, kárpitokon, szöveteken látható virágok, pillangók Jean-Jacques Rousseau filozófus „vissza a természetbe” alapgondolatát erősítik.

Az ár magában foglalja a VIP-érzést. A palota látogatóinak elvonultával, nyitás előtt és után a vendégek privát tárlatvezetésekben részesülnek. Részt vehetnek tematikus Marie Antoinette-napon, privát előadást élvezhetnek a királyi operában, a királyi kertész lábnyomát követve bolyonghatnak a formára igazított és mérnöki pontossággal megtervezett kertben, vagy gyertyafényes vacsorán vehetnek részt, ahol vonósnégyes szállítja az érzelgős dallamokat.

A kulináris élményt a franciák nagyágyúja, Alain Ducasse garantálja, aki újragondolt francia klasszikusokat szolgál fel, figyelembe véve XIV. Lajos kedvenceit. Van Marie Antoinette-teaszertartás, de a vacsora az igazi teátrális élmény. Este 9-kor csengő jelzi a vacsora kezdetét, mely után a vendégek egy ötfogásos ínyenc lakomát kapnak, az élmény grandiózus jellegét tovább emeli, hogy a személyzet korabeli jelmezekben szolgál fel. Különleges gasztroélmény továbbá a vasárnapi, amikor villásreggelit szolgálnak fel, amely egy francia rituálé, ahol a király és a királynő a nyilvánosság előtt étkezik. 

Az árak az Airelles Château de Versailles-ban 1700 eurótól kezdődnek, de ebben már az inas is benne van, ahogy a napi túrák a palotában és a pompázatos kertben. Az ár tartalmazza továbbá a hajók és golfkocsik használatát, a reggelit, a délutáni teát és minibárt, emellett azt is, hogy adott időre királynak érezhetjük magunkat.

(Borítókép: Renee Kemps)