Kis Hajni: Jó lenne végre megtanulni megbocsátani

2021.07.01. 20:03

Kis Hajni első mozifilmjét, a magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön falkát is meghívták az augusztus végi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjába. Ezt azt jelenti, hogy a film Közép-Európa egyetlen A kategóriás fesztiválján már látható lesz az apa-lánya kapcsolatról szóló film, a magyar mozikba azonban csak szeptember 30-án kerül a Mozinet forgalmazásában.

A filmről annyit már tudni lehet, hogy részben személyes élményen alapul, és a Nemzeti Filmintézet fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjában készült, Kis Hajni ezzel kapcsolatban így fogalmaz:

Jó érzés lenne, ha az emberek a filmünk hatására tudnának nyitni olyanok felé is, akikről azt hitték, nem tudnak nekik megbocsátani.

A Külön falkát az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjába mintegy kétezer benevezett alkotásból választották ki, világpremierje az East of the West című versenyprogramban lesz. A film történetének lényege az, hogy a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában.

Kis Hajni eddigi két rövidfilmje, a Last Call és a Szép alak számos fesztiváldíjat nyert már, utóbbit a Diák Oscar-díjra (Student Academy Awards) is jelölték.