Sunday Brunch - Indul a második évad

2021.08.28. 18:26
Augusztus 29-én, vasárnap folytatódik a Sunday Brunch. Sokak kérése volt, hogy látható is lehessen a beszélgetés, így a holnapi adástól videó formában is elérhető a műsor. A jóízű beszélgetéseknek új helyszínt kerestünk, eláruljuk hol vertünk tanyát.

Pár hét nyári szünet után ismét jelentkezik az Index podcastje, a Sunday Brunch. Az első adásban a háromgyerekes séf az iskolakezdésről, a saját iskolai élményeiről mesél, de elidőzünk annál az öt évnél is, amelyet közüzemi konyhán, más néven menzán töltött a Michelin-csillagos séf.

A Michelin-csillagállás szeptember elején egyébként különlegesen forró téma lesz, akkor jön ki a Michelin Guide, és ekkor derül ki, hogy az ország egén tündöklő hat csillagot sikerül-e megtartanunk vagy bővítenünk. Ez a kérdés Sárközi Ákost is nagy izgalomban tartja: ő a Borkonyhával 2014 óta tartja Michelin-csillagát, de a pandémia beleronthat a képbe.

Szó kerül természetesen Sárközi Ákosnak a Konyhafőnök VIP-ban betöltött szerepéről. A séf az adáson kívül, azt is elismerte, hogy a Covid hozománya a maszk viselése néha még áldás is volt. A műsor sikere ugyanis akkora népszerűséget hozott neki, hogy a pandémia idején jó volt egy kicsit megbújni a maszk takarásában. Pláne, ha élelmiszert ment vásárolni, ilyenkor ugyanis nemcsak őt nézik meg alaposabban, de azt is, hogy mit vásárol a séf, illetve, hogy abból vajon mi kerül az asztalra otthon.

Az adás után a séfet felesége vasárnapi ebéddel várta haza. Ha holnap meghallgatják az Index címlapjára reggel 10-kor kikerülő adást, a kedvenceire is fény derül.

A második évead adásai a Haris Parkban forognak. A Sunday Brunch ráérős beszélgetéseihez passzol a neoreneszánsz hangulat, az elegáns környezet. A választáskor az épület patinája is sokat nyomott a latba, az 1885-ben épült ingatlan egykor Lövőház volt, ahol a budai arisztokrácia pezsgő társasági élte zajlott, ahol gróf Andrássy Gyula látta vendégül társaságát, és ahol egy alkalommal Sissi a magyarok királynéja nyitotta a táncot a bálteremben. Ha nekik megfelelt a környezet, mi is igyekszünk jól belakni.

Tartsanak velünk holnap, augusztus 29-én 10 órától! 

Az azóta élesedett adás itt látható/hallható.

A műsor első évadának vendégei voltak: