Tulajdonképpen azzal, hogy Japán bejött az első tízbe mint ázsiai ország, ennek figyelembe vételével sikerült megtartanunk a tallini helyezésünket. Most arra van szükségünk, hogy pihenjünk.
– reagált az eredményekre Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
Örültünk volna, ha két hellyel feljebb vagyunk. Nagyon erős a mezőny. Feljöttek olyan országok – mint Izland, Finnország és Észtország – akik korábban nem szerepeltek ennyire jó helyen. A 8-11. hely között általában ugyanazok az országok keringenek. Sok meló van benne. Baromi jó érzés, hogy jövő héten ezt nem kell újra megcsinálni. Nagyon pontos és precíz munkát csináltak a fiúk, büszke vagyok rájuk.
– kommentálta az eredményt Széll Tamás coach.
Fáradtak vagyunk. A box itt a helyszínen tágasabb volt, mint otthon, így nagyon sok lépés ment bele a napba pluszban. Jól bírtuk energiával, be voltunk gyakorolva. Jól működött a második commis, akit mellénk sorsoltak, intelligens és szakképzett. Megtettünk mindent, ami a tudásunkban volt; büszkén megyünk haza.
– mondta Veres Isti versenyző.
Ezen az oldalon követhetik az élő műsort. A három műsorvezető Vincent Ferniot, Angela May és Jókúti András, a szakkommentátor pedig Régis Marcon. Harmath Csaba reggeli ébredését 35 évvel ezelőtt Vincent segítette reggeli műsoraival a francia közszolgálati tv-n. Mondhatjuk, hogy a srácok nem ma kezdték.
A srácok nagyon korán keltek, amennyire tudták, kipihenték magukat. Ez már a verseny helyszíne, reggel fél 7-kor. Kezdődik a box berendezése, az utolsó elem az alapanyagok elhelyezése a hűtőben. Most találkozott először a csapat a második commis-val, akit az Institut Paul Bocuse delegál minden team mellé. Ez a tanulók számára nagy megtiszteltetés. A box felkészítése egészen a verseny másodpercre pontos elindításáig tart. A csapatok időben elcsúsztatva egymás után kezdik meg – 13 perces kihagyásokkal – a főzést, majd ennek megfelelően a tálalásokat is.
A prep konyha arra szolgál, hogy azokat az alapanyagokat, segédanyagokat, amelyeket be lehet vinni, ne kelljen otthonról hozni a csapatoknak. Itt előkészíthetik őket (pl. zöldségpucolás, anyagkimérés), és becsomagolva hozhatják be a verseny területére. Ezeket minden esetben a konyhai zsűri szigorú ellenőrzése mellett lehet felhasználni.
A pillanat, amikor a magyar csapat először belép a boxba. Itt dől el minden hétfőn délelőtt. Ennek a pontos mását megépítette a magyar csapat, és a próbafőzéseken már így készültek. A korábbi években a boxot a rövid oldalon láthatta a közönség, idén újítás, hogy szemből figyelhető meg minden munkamenet.
A galambmell leszállt! Megérkezett a magyar csapat Lyonba. Két nap múlva szállnak ringbe a fiúk. A képen Veres Isti versenyző, Molnár Bence commis és Széll Tamás coach.
Üdvözöljük az olvasókat!
A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjén szeptember 27-én, hétfőn Lyonban porondra lép a magyar válogatott. A Bocuse d’Or magyar csapatának élőben szurkolhat az Indexen, a helyszínről tudósítunk.