Nem kapta meg aranydiplomáját Cserhalmi György

2021.09.28. 06:50

Még múlt hét csütörtökön vehették át az aranydiplomát a Színház– és Filmművészeti Egyetem 1971-ben, vagyis 50 éve végzett művészei. Bár többek között Maros Gábor is megkapta az elismerést, addig az SZFE modellváltását korábban többször bíráló Cserhalmi György nem volt jelen az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezett átadón,

sőt állítása szerint meg sem hívták az eseményre.

A színész a Blikknek arról beszélt, hogy semmilyen levelet vagy meghívót nem kapott, és más módon sem keresték meg. 

Arra a kérdésre, hogy az SZFE modellváltása miatt elmondott korábbi bírálatok miatt maradhatott-e távol az eseménytől, Cserhalmi György úgy válaszolt: 

Nem tudom… Talán nem is érdemes a kérdésben tapogatózni vagy az okokra tippelni. Ez van…

Maros Gábor színész – aki Cserhalmi évfolyamtársa volt – a lapnak elmondta: neki is feltűnt a Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész távolmaradása az eseményről, így ő maga is érdeklődni kezdett. A színész elárulta: 

nem tudja, mi történhetett, mivel neki azt mondták, hogy Cserhalminak is küldtek meghívót. 

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Cserhalmi György nemrég a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) levelező tagja lett a színházművészeti tagozaton. A korábban a Nemzet Színésze elismerést is kiérdemlő színművész Állj ki vagy címmel mondott székfoglalót, ahol humorral, de meglehetősen éles, kritikus hangú beszédet mondott.