Lang Györgyi elárulta, hogy miről nem beszél a „vérfideszes” barátjával

2021.10.03. 11:25 Módosítva: 2021.10.03. 12:00

Magyarországon kevés olyan humorista van, aki annyira megérdemelné a Karinthy-gyűrűt, mint Galla Miklós − mondta el a 24.hu-nak adott interjújában Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekesnője.

Nem akarok Amerikával vagy Nyugat-Európával példálózni, de rengetegen vannak, akik a ruhájukkal csinálnak performanszot. Ő ráadásul meglehetősen jó humorral kezeli saját és mások életét is.

A humorista nyílt levélben követelte, hogy az MTVA adja át neki az elismerést, azt írta, reméli, hogy a CEU és az SZFE után nem ő lesz a harmadik. Ezek után Orbán Viktor miniszterelnökhöz is nyílt levélben fordult. Utóbbi válaszolt is neki Galla erről szóló posztjához írott bejegyzésben: „Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”

A legjobb humoristáknak járó gyűrűt az MTVA a művész különböző értékrendjére hivatkozva vette el Gallától, ám a háttérben nagy valószínűséggel Galla egy kis létszámú fellépésen „tetten ért” meghökkentő viselkedése áll. A fellépésen a humorista több szemtanú szerint levetkőzött, és megmutatta a nemi szervét. Galla ezt először elismerte, és a művészi koncepció és szabadság részének tartotta, később tagadta.

Az énekesnő az interjúban a fogyatékosságról, a fontos közéleti ügyek melletti kiállásról és a politikai állásfoglalásról, illetve arról is beszél, hogy van „vérfideszes” barátja is, bár vele közéleti dolgokról nem beszél.